Div. links

Tv 2 Fyn 5.10.2015

Fyns Amts Avis 25.08.2015

24 August 2015


http://www.tv2fyn.dk/article/525755:Tysk-interesse-for-AErOesund

 

 

Tysk interesse for Ærøsund

Det nye dykkerhot-spot med den tidligere færge, Ærøsund som kunstigt rev i Svendborgsund har fået stor international bevågenhed.

Læs også: Færgevrag er en succes

I disse dage er et TV-hold fra tyske Pro Sieben på optagelse under vandet for at filme vraget.

Optagelserne skal bruges til udsendelsen "Mein Bester Feind", der sendes lørdag aften i bedste sendetid for mere end to millioner seere.

Læs også: Ærøsund bliver verdenskendt

Det er et samarbejde mellem flere parter, der har sikret en massiv eksponering af den nye dykkerattraktion og Sydfyn.

Både Diving 2000, Hotel Christiansminde, SvendborgEvent og Destination Fyn er gået sammen for at få det tyske tv-hold til Svendborg.

TV2 Fyn den 17 juli 2015

Det er godt otte måneder siden at færgen Ærøsund blev sænket ud for Ballen ved Svendborg for at tiltrække dykkerturister. Og det kunstige rev har været en stor succes. Flere tusind dykkere har allerede dykket i Sydfyns nye turistattraktiondet var ellers alle der var lige begejstret da færgen skulle sænkes.

 

http://www.tv2fyn.dk/article/521248:Succes-for-dykkervrag

Ærø- færge bliver verdenskendt

Fyns Amts Avis 21.12.2012

Ærø- færge bliver verdenskendt 

 Den sænkede færge, Ærøsund, kommer nu med på verdens største messe for vandsport.

Færgen Ærøsund, der blev sænket i oktober, har de sidste par måneder vakt international opmærksom.

Europas største dykkermagasin, tyske Tauchernet, har udpeget Ærøsund til et hotspot, som blandt andet bliver mål for en læserrejse til foråret.

Tauchernet har i den forbindelse inviteret folkene bag Ærøsund til at deltage i magasinets store dykkerstand på verdens største messe for vandsport, Boot i Düsseldorf, i januar. Det skriver TV2Fyn.

Færgen Ærøsund blev sænket 10 kilometer sydøst for Svendborg og bliver nu brugt som kunstigt rev til gavn for dykkere og fauna.Artikkel FynsAmts Avis 13.10.2014

5 oktober 2014...Første dyk

5 oktober 2014...se foto's i slideshow

Alle ude af havnen i dag i skønt efterårsvej , for at se Ærø færgen blive sænket således at når færgen rammer havbunden, vil den være Danmarks største kombinerede dykkervrag og kunstige rev. Naturturisme I/S forventer, at det nye rev vil blive en attraktion af international klasse.

5 sep.2014 Den store dag

4 oktober 2014 TV2Fyn

3 oktober 2014 TV2 Fyn

Overskrift

 

03/10 14


SVENDBORG

 Kritiker vil lænke sig til Ærøsund
Om under 48 timer skal den gamle Ærøsund-færge sænkes. Men kritikken omkring færgen er langt fra overstået endnu. Ballen Havn frygter for nedslidning - og en kritiker vil lænke sig til færgen, når den skal sænkes.

Læs også: Forskere har store forventninger til sænket færge

Ideen med sænkningen af den 55 meter lange Ærø-færge er at skabe et kunstigt rev med nyt dyreliv på havets bund.

Men en nedsænkning af Ærøsund betyder også flere turister i form af dykkere. Og de mange ekstra personer, der vil strømme til, kan blive en økonomisk udfordring for den lille privat-ejede havn i Ballen.

Læs også: Postbåden Hjortø redder sidste mand fra Ærøsund

- Det vil jo slide ganske gevaldig på hele området og udstyret her. Og så er der vandforbruget. Hvis dykkerne kommer, så skal de have vasket tøj, dykkerudstyr og tøj inden de kører igen, siger havnefoged Robert Havelinn.

Havneforeningen med 121 medlemmer skal selv betale regningen for det ekstra slid turismen omkring Ærøsund giver. Og ifølge prognoser vil der komme mellem 1500 og 3000 dykkerturister til Ballen Havn.

Læs også: Ærøsund sænkes 5. oktober

Den regning vil de ikke betale i Ballen Havn.

Men det er ikke kun havneforeningen, der er skuffede over Svendborg Kommunes håndtering af nedsænkningen af den gamle færge.

En Facebookgruppe med 318 medlemmer raser stadig over, at den gamle færge fremover skal være på sundets bund.

Gruppen har allerede lavet en dødsannonce i Ærø Ugeavis, men der er flere der er villige til at gå skridtet videre.

Læs også: Chok i Svendborg: Færge må ikke sænkes

- På søndag skal jeg lænkes fast til Ærøsund, der skal sænkes, fordi jeg mener det er en stor trussel mod miljøet, hvis man først begynder at dumpe affald på havets bund, fortæller Michael Lage Rasmussen fra Ærøskøbing.

TV2 Fyn 2 oktober 2014

Dato for sænkning 5.10.14

Ærøsund sænkes 5.10.2014

Den gamle færge Ærøsund er nu næsten klar til at blive sænket ned på bunden af Det Sydfynske Øhav. Datoen for sænkningen bliver ifølge Naturturisme I/S den 5. oktober.

Når færgen rammer havbunden, vil den være Danmarks største kombinerede dykkervrag og kunstige rev. Naturturisme I/S forventer, at det nye rev vil blive en attraktion af international klasse.

Færgen ligger i øjeblikket fortøjret ved Frederiksø, hvor klargøringen har været i gang længe. Når alt inventar med fare for miljøskade er fjernet, er færgen klar til sin sidste sejltur. Ved kajen skal skibets bund fyldes med søsand, før det bliver fragtet af to slæbebåde til nedsænkningspunktet. Her vil færgen blive pumpet med vand, og når den lægger sig på bunden, vil den blive holdt fast med fire ankre.

Medmindre vejret ikke arter sig, vil sænkningen foregå cirka 10 kilometer sydvest for Svendborg og omkring 600 meter fra kysten.

Sænkningen vil starte klokken 13.45 og forventes at vare cirka en time.

Beskrivelse

Overskrift

Følg evt med i udvikling af rev på nedenstående link

 

http://www.naturturisme.dk

Kunstig rev ud for Ballen

Følg med i udvikling af kunstig rev ud for Ballen 

Fyns Amts avis 1 juli 2014

En endelig beslutning er truffet i den langstrakte sag om Ærøsundfærgen, som man nu får lov til at sænke

Efter næsten to år med spekulationer om, hvad der skal ske med færgen Ærøsund II, kan et (måske) sidste kapitel nu skrives.

Miljøministereret har truffet en endelig beslutning vedrørende færgen, som Naturturisme I/S længe gerne har villet sænke, men som de ikke har kunnet få lov til.

Naturturisme får det, som de vil have det, og Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har givet grønt lys til at sænke færgen.

Lokalpolitiker og næstformand i Naturturisme, Flemming Madsen (S), har været stor forkæmper for at få lov til at sænke færgen. Han jubler naturligvis over nyheden.

- Det er næsten helt surrealistisk, og jeg tænkte, 'er det her virkelig sandt', lyder det fra en overglad Flemming Madsen, som fik nyheden fra ministeriet tirsdag middag.

- Det er helt besynderligt, når man har kæmpet for noget i lang tid og været tæt på at give op mange gange, at man så pludselig står med det i hånden. Så det var en meget mærkelig oplevelse, tilføjer han.

Sag vendte i april

Den omstridte sag om Ærøsundfærgen startede tilbage i 2012, hvor Naturturisme I/S præsenterer idéen om at sænke den gamle færge på 19 meter vand ud for Ballen. Tanken er, at den skal fungere som et kunstigt rev, forklarer Naturturisme.

De søger siden tilladelse hos Kystdirektoratet, men får afslag.

Kort efter ankes sagen til Transportministeriet, men daværende transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) vender tommelen ned.

Herefter følger et langt forløb, hvor Naturstyrelsen blandt andet træffer en principiel beslutning om, at man ikke sænker færger i Danmark.

I april i år sker der dog noget uventet, da SF og Annette Vilhelmsen ændrer mening og bakker op om en sænkning. Det får miljøminister Kirsten Brosbøl til at genoverveje sagen, som i dag på mange måder nu får sin afslutning.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag.

Overskrift

Fyns Amts Avis 2.07.14

tv 2 Fyn 19 juli 2014

Færge ved at blive tømt

Frivillige hjælpere gik lørdag igang med at tømme den tidligere Ærø-færge, Ærøsund for løst inventar.

Ærøsund skal sænkes i det Sydfynske Øhav udfor Ballen og fungere som et kunstigt rev.

Inden da skal den tømmes for alt inventar, redningsveste, og hvad der ellers er ombord.

Derfor gik frivillige fra dykkerklubberne Dråben og Delfinen lørdag igang med at tage alt det løse.

Senere skal professionelle folk igang for at fjerne alt miljøskadeligt ombord, såsom asbest, olierester, maling og andet.